torstai 11. heinäkuuta 2013

Kisko triathlon 30.6 ja Sastamalan triathlon 6.7


Kisko-triathlon

Puolitoista viikkoa sitten, lauantaina 30.6, oli vuorossa perinteinen Kisko-triathlonin varttimatka. Etukäteen osallistujalistaa tutkiessa näytti, että kilpailusta tulee todella tasainen. Mukana olisivat ainakin Jens Dahlman ja Mika Somppi. Ajattelin, että kakkosvaihtoon pitää päästä kavereita ennen, jos aikoo kilpailussa pärjätä. Pyörä ei ollut kulkenut viikolla aivan odotusten mukaisesti, mutta juoksuvauhti oli säilynyt keväästä yllättävän hyvin.

                              Vain varttimatkan kilpailijat lähti yhtä aikaa, mutta silti lähdössä oli melkoinen sähellys.
Uintiosuus lähti taas melko heikosti käyntiin, sillä onnistuin jäämään kavereiden taakse. Ensimmäisellä suoralla jouduin uimaan kärkeä kiinni ja onnistuin saavuttamaan sitä vähän. Takasuoralla sain uinnin kulkemaan ja pystyin lähes saavuttamaan kärkiryhmän. Takaisinpäin lähdettäessä ajattelin aluksi uida lähes täyttä ja saavuttaa kärki, jonka jälkeen hiljentäisin vauhtia ennen vaihtoa. Sain kärjen lähes kiinni ja nousin vedestä kolmantena. Vaihto sujui nopeasti ja pääsin ensimmäisenä pyörälle.
                                                                  Pääsin ensimmäisenä pyörälle hyvän uinnin jälkeen.
Oli hieno johtaa kilpailua ensimmäiset kilometrit, kunnes Somppi tuli ohi. Ajattelin, että häntä ei saa päästää liian kauas, sillä muuten tulisi juoksussa kiire. Ennen kääntöpaikkaa ohi tulivat vielä Dahlman ja Vähä-Ypyä. Ensimmäinen parikymppiä ei kulkenut toivotulla tavalla, joten ajattelin, että paluumatkalla pitää yrittää kovempaa, jotta pääsen uudelleen Sompin vauhtiin. Paluumatkalla sain pyörän kulkemaan paremmin ja pääsin Sompin kanssa samaan aikaan vaihtoon. Vaihto sujui nopeasti ja pääsin toisena juoksemaan. Alku tuntui todella raskaalta, mutta yritin sinnitellä Kiskon raskaassa maastossa. Toinen juoksulenkki tuntui selvästi helpommalta, mutta kääntöpaikoilla näin koko ajan, että takaa tulee kovia juoksijoita. Yritin hakea rentoutta, jotta pääsisin kovempaa, mutta se ei tällä kertaa onnistunut. Maalissa kuitenkin suoritus palkittiin toisella sijalla.

Kilpailusta jäi hyvä maku, sillä uinti oli parasta, mitä olen koskaan uinut. Pyörä oli pienoinen pettymys, sillä en pysynyt kärjen vauhdissa. Juoksusta puuttui rentous, vaikka se kulki muuten ihan hyvin. Aikaisemmat kovat tempoajot olivat vieneet terävimmän vauhdin pyörästä, joten nyt seuraavaksi olisi tarkoitus löytää se takaisin. Aikaa ei ollut kauaa, sillä viikon päästä olisi vuorossa Sastamalan varttimatka.
Kiskon tulokset löytyvät tästä.

Välipäivien treenit

Alkuviikon palauttelin kisasta ja päätin keskittyä juoksuvauhdin hakemiseen ja jättää tempoajot vähemmälle. Lisäksi venyttelin jokaisena päivänä kaksi kertaa päivässä, jotta jalat palautuisivat nopeammin ja rentous löytyisi. Tein keskiviikkona kovan juoksuharjoituksen, 3x2000m. Juoksuvauhti oli yllättävän kova, sillä paras kulki 3.24/km vauhdilla. Juoksuvauhti ei ollut siis kadonnut, vaan ainoastaan rentous. Perjantain valmistava harjoitus antoi taas uskoa kilpailemiseen, sillä 2x5 minuuttia pyörällä kulki vastatuuleen kilpailun sykkeillä 40 km/h. Lisäksi juoksu 2x3 minuutin vedoissa vauhdit olivat 3.29/km ja 3.24/km. Tämä toi uskoa Sastamalan kilpailuun. Venyttely oli selvästi auttanut, joten päätin, että sitä pitää jatkaa läpi koko kilpailukauden.

Sastamalan triathlon

Kilpailupaikalla saapuessa huomasin, että jälki-ilmoittautuneina kilpailuun on tulossa mukaan todella kovia triathlonisteja. Kilpailusta tulisi todella kova tasoinen, sillä mukaan oli tulossa melkein kaikki samat kuin Joroisillekin. Kilpailufiilis alkoi nousta välittömästi!

                                            Uinnin startissa oli tiivis, mutta oman paikan löysi kuitenkin melko helposti. 
Varttimatkan kilpailu lähti käyntiin todella heikolla uinnilla. En uskaltanut lähteä täysillä, joten jouduin taas alussa uimaan kavereita kiinni. Toinen uintikierros tuntui jo paljon paremmalta, joten pystyin puristamaan oikein kunnolla. Pääsinkin seuraavaa porukkaa lähemmäksi, mutta en ihan saavuttanut sitä. Vaihdossa huomasin, että Miettinen ja Kasurinen lähtivät juuri ennen polkemaan. Etukäteen olin toivonut, että olisin pysynyt uinnissa siinä porukassa, sillä silloin pyörä olisi kulkenut selkeästi kovempaa. Lähdin polkemaan ja sain perääni Söderdahlin Kaitsun. Pyörä kulki selkeästi paremmin kuin Kiskossa ja pystyin hieman puristamaankin eikä syke vielä noussut aivan anaerobiselle kynnykselle. Vedin pyörässä lähes koko matkan ja tulimme Kaitsun kanssa samaan aikaan vaihtoon. Pyörässä olin kääntöpaikalla huomannut, että edellä on Miettinen, Kasurinen, Stenroos ja Karioja.
                                                                      Pyörällä sain puristettua melko hyvin.
Alku oli juoksussa taas täysin jäykkää menoa. Yritin hakea rentoutta ja välillä sain käsillä rytmitettyä juoksuun hyvää vauhtia. Toiselle kierrokselle päätin yrittää kaiken ja hakea kunnon rentoa menoa. Pääsin Kaitsua välillä selkeästi lähemmäksi, mutta lisäksi huomasin, että seurakaveri Tatu alkaa lähestyä, vaikka vaihdossa eroa oli lähes kolme ja puoli minuuttia. Viimeiseen 2,5km löin kaiken peliin ja yritin ottaa Kain ja Tatun kiinni. Onnistuinkin siinä melkein, sillä maalissa eroa oli ainoastaan Kaitsuun 6 sekuntia ja Tatuun 23 sekuntia.

                                                     Maaliin tullessa tuntui, että kaikki voimat oli jätetty reitille.
Kilpailu oli tämän kauden suorituksista tähän mennessä tasaisin ja paras. Uinti oli edelleen vähän heikko, mutta nyt pyörä kulki rennosti. Juoksuun sain lopussa rennon ja helpon menon, joten siihen olen todella tyytyväinen.
Kilpalun tulokset löytyvät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti