maanantai 24. kesäkuuta 2013

Ironman Zurich 70.3 ja Juhannustriathlon


Kauden ensimmäinen kova startti oli tarkoitus tehdä Zurichissä 2.6. Valmistauduin kilpailuun huolella ja kaiken piti olla kunnossa. Pyörä kulki kilpailua edeltävällä viikolla todella kevyesti ja juoksu oli helppoa. Ennen matkaan lähtöä sain sähköpostia, että järven lämpötila on 10 astetta, joten uintiosuus on vaihdettu 4,5 km juoksuun. Tässä oli ensimmäinen kova pettymys. Keräsin itseni kuitenkin ja aloin valmistautua uudelleen, nyt duathloniin. Lähdin matkaan perjantaina, kun kilpailu oli sunnuntaina. Heti matkaan päästyäni huomasin, että kurkku tuntuu kipeältä ja olo ei muutenkaan olo kovin hyvä. Lisäksi, kun saavuin perille, huomasin, että vettä sataa koko ajan.

                            Vettä satoi miltei koko ajan ja tunnelma oli sen mukainen.
Kilpailuun valmistautuminen jäi paikanpäällä kokonaan tekemättä. En ajanut pyörää metriäkään, vaan vein pyörän rohkeasti telineeseen roikkumaan odottamaan kilpailua. Lauantain aikana olo parani hiljalleen, mutta hyväksi se ei muuttunut missään vaiheessa. Lähdin sunnuntaina kuitenkin kilpailemaan.
               Tankkaukseen tuli vedettyä suklaakakku kaiken harmituksen keskellä.

Ilma oli 10 asteinen, joten vaatteita piti olla reilusti päällä. Tosin lähes kaikki muut lähtivät liikkeelle kisa-asussa.
 Heti startin jälkeen huomasin keuhkoissa sattuvan. Juoksuvauhtia oli pakko hiljentää 3.30/km:stä 3.45/km:iin. Vaihdossa pyörrytti aivan mielettömästi ja oli vaikeaa saada varusteet vaihdettua. Pyörässä alkoi vesisade 7 km ajon jälkeen. Vettä satoi todella kovaa ja hiljalleen alkoi tulla kylmä. Ylämäessä keuhkot sattuivat ja päätin ottaa hieman rauhallisemmin. Alamäkeä ajaessa 50-60 km/h vauhdilla koitin vain pysyä keskellä tietä, sillä näkyvyys oli melko heikko. Kun pääsin uudelleen järven rantaan, järjestäjä oli pysäyttämässä ja kertoi, että kilpailu on keskeytetty maanvyörymän johdosta. Pettymys oli todella suuri. Ehdin ajaa 35 km ja kilpailu keskeytetään.

Toisaalta tämä oli ihan hyvä, sillä kipeänä ei olisi kuitenkaan tullut kovin hyvää suoritusta.

Zurichin jälkeen parantelin flunssaa puoli viikkoa ja aloin uudelleen harjoittelemaan. Sain kaksi todella hyvää harjoitusviikkoa aikaiseksi ja olin mielestäni taas valmis kilpailemaan.

Seuraavaksi oli vuorossa Urheiluliiton perinteikäs Juhannustriathlon. Odotin innolla kilpailua, sillä mukaan oli ilmoittautuneet mukaan lähes kaikki Urheiluliiton triathlonistit, ainoastaan Goesch ja Thomas puuttuivat. Uinnista arvasin tulevan taas todellista painia, mutta pyörällä ja varsinkin juoksussa saisi kokeilla missä kunnossa olen.
                                     Tiivistunnelmallinen startti on tapahtunut.
Uinti lähti liikkeelle, kuten arvasinkin, todellisissa painitunnelmissa. Ensimmäiselle poijulle asti jouduin painimaan eri kilpailijoiden kanssa, mutta sen jälkeen uinti lähti kulkemaan. Huomasin kuitenkin, että kärki on karannut jo liian kauas, mutta uin silti lopun niin kovaa kuin pystyin. Vaihto meni nopeasti ja pääsin pyörälle. Sain pyörällä sykkeet ylös ja vauhti oli varsin hyvä. Sain hieman edellä meneviä Tatua ja Lundbergiä kiinni, mutta en päässyt samaan porukkaan. Juoksussa päätin heti alussa laittaa kaikki peliin. Juoksussakin sykkeet nousivat anaerobisen kynnyksen tuntumaan ja samalla vauhtikin oli reipasta. Kääntöpaikalla huomasin, että edellä menevä Jarno Stenroos on liian kaukana, mutta päätin kuitenkin vielä yrittää.
Eroa maalissa oli 43 sekuntia, kun sitä vaihdossa oli 57 sekuntia. Hyvän juoksun jälkeen pääsin kuitenkin toiseksi. Onnittelut Jarnolle todella hyvästä kilpailusta! Itse olen todella tyytyväinen kilpailuun, vaikka uinti ei sujunutkaan toivotulla tavalla. Juoksussa vauhti oli 3.35/km. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kilpailuihin. Seuraava startti on Kisko triathlonissa. Odotan perinteikästä kilpailu innolla. Siellä on taas luvassa todella tiukka kilpailu!
Juhannustriathlonin tulokset löytyvät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti