keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Joroinen 20.7.2013


Viime viikon lauantaina oli perinteikäs Joroisten puolimatka. Tänä vuonna kilpailun taso oli paras moneen vuoteen, sillä paikalle olivat tulleet kaikki kotimaiset kärkimiehet. Tunnelmaa nosti todella huikea osallistujamäärä, sillä nyt lähtöviivalla oli yli tuhat osallistujaa. Tapahtuma alkoi lähennellä jo Keski-Euroopan triathlonkilpailujen mittakaavaa.
                                                  Rannassa näki parhaiten osallistujien valtavan määrän.
Aamulla tunnelma oli todella hyvä, kun katseli rannassa pyörien ja kilpailijoiden määrää. Koko ranta oli täynnä niin kilpailijoita kuin katsojiakin. Lähdöt oli jaettu eri lähtöryhmiin ja meidän lähdössä lähtivät yleiset sarjat. Startissa olin päättänyt lähteä kärjen mukaan. Tällä kertaa pysyinkin siinä, mutta kärkimiehet uivat kovaa vauhtia koko myötätuuliosuuden. Itse pysyin mukana ainoastaan ensimmäisen minuutin ja sen jälkeen jouduin päästämään kärjen menemään. Uinti oli todella haastava tuulen tekemän aallokon seurauksena. Vasta-aallokko-osuus oli vaikea uida, sillä tekniikka hajosi täysin. Päätin kauhoa käsillä kovaa ja jättää potkut vähemmälle. Uinti ei tuntunut kulkevan aivan parhaimmalla tavalla. Juuri ennen vaihtoa sain kärkiryhmän viimeisen ryhmän kiinni ja ajattelin, että kerrankin pääsen hyvään pyöräporukkaan.

Vaihdossa huomasin, että olin saanut kiinni Lemmettylän, Thomasin ja Bomanin. Vaihto sujui nopeasti ja pääsin hyvin pyörällä liikkeelle. Darby lähti pyörällä ajamaan todella kovaa vauhtia, joten päätin ajaa täysin omaa vauhtia. Alku tuntui ihan hyvältä, mutta ensimmäisen vastatuuliosuuden jälkeen jalat tuntuivat oudoilta. Meno ei ollut aivan parasta, sillä kunnon puristus puuttui. Myötätuuliosuudella en puristanut riittävästi ja syke alkoi tippua. Näin jälkeenpäin tein siinä selkeän virheen. Ero syntyi lähes kokonaan myötä- ja sivutuuliosuuksilla, joissa olisi pitänyt puristaa niin paljon, että syke olisi pysynyt samana koko ajan. Nyt syke tippui 5-10 lyöntiä. Toisaalta sain pyörällä edes kohtuullisen ajan enkä räjähtänyt. Tällä kertaa monet näytti ajaneen pyörää liian kovaa ja lopputuloksena oli keskeytys.
                                                                      Vaihdot sujuivat kohtuu nopeasti.
Juoksun alku lähti hyvin liikkeelle. Olin päättänyt, että juoksen ensimmäisen kierroksen rennosti ja toisen kierroksen jälkeen alan nostaa vauhtia. Ensimmäinen kierros tuntui niin helpolta, että aloin epäilemään jo omaa vauhtia. Miesten kärki tuli ohi ja katsoin, että Viron triathlonisti ei juokse kauhean paljon kovempaa, joten oma vauhti on varmasti riittävä. Toisella kierroksella nostin sykettä taas muutaman lyönnin ja juoksu tuntui edelleen rennolta. Toisen kierroksen alussa Darby tuli ohitse ja pääsin seuraamaan voittotaistelua aitiopaikalta. Darbyn juoksu näytti todella rennolta, mutta eroa oli vielä 1.10 ja matkaa enää reilu 10 km. Toivoin matkan riittävän. Oma juoksu tuntui loppuun asti helpolta, vaikka nostin juoksuvauhtia koko ajan.
                                                            Maalissa oli hyvä tuulettaa tähän mennessä parasta SM sijoitusta.
Maalissa olo oli hieman pettynyt ja samalla tyytyväinen. Pyörässä en ollut saanut parasta menoa irti, mutta juoksu oli taas todella hyvää menoa. Kokonaisuutena täytyy olla kilpailuun kuitenkin tyytyväinen, sillä sijoitus oli kovatasoisessa kilpailussa hyvä. Juoksuaika 1.25.49 on neljä minuuttia parempi kuin viimekertainen ennätys. Uinnissa ja pyörässä ero oli vähän pienempi kuin aikaisemmin.
Tarkemmat tulokset löytyy tästä.

Seuraavaksi menen Vehmaan triathloniin. Se on hyvä viimeinen startti ennen Kalmarin täyttä matkaa. Joroisten kilpailusta jäi hyvä tunne täydelle matkalle. Toivottavasti siellä tulee onnistuminen.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kunto vaikuttaa hyvältä, joten Kalmarissa kaikki on mahdollista. Toivottavasti siellä tulee loistava suoritus!

      Poista