sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kovat harjoitukset kehittävät parhaiten!

Vuosi 2012 tuli paketoitua. Laskeskelin vuoden harjoitustunnit ja lopputuloksena oli 740 tuntia. Se osittain yllätti itsenikin, mutta kuitenkin tälle vuodelle ajattelin kerätä vielä suuremman tuntimäärän. Treeniviikkojen keskiössä ajattelin pitää pääharjoitukset, jotka ovat tälle vuodelle taas hieman muuttuneet.

Perustreenejä raskaammat harjoitukset kehittävät vauhtia tai kestävyyttä riippuen harjoituksesta. Olen taas testannut tätä vanhaa viisautta molempien ominaisuuksien osalta. Juoksuvauhtia parantaakseni olen alkanut käydä Urheiluliiton juoksijoiden juoksuharjoituksissa, joissa juostaan erimittaisia vetoja Pekka J. Lehtisen johdolla. Vedot ovat kehittäneet sekä tekniikkaa että vauhtia, sillä nyt pystyn juoksemaan lähes kaikki vedot kutakuinkin samaa vauhtia. Ensimmäisissä vetoharjoituksissa vauhti ja tekniikka hiipuivat, mutta nyt tuntuma säilyy samana läpi harjoituksen. Harjoituksessa käy sen verran kovia menijöitä, että välillä tunnen olevan lähinnä jonon tukkona. Tästä johtuen jokaiseen vetoon joutuu ja saa keskittyä kunnolla, jotta pysyisi edes jollain tavalla ryhmässä. Tämä kova harjoitusseura on vienyt juoksua eteenpäin.

Kävin testaamassa juoksuvauhtia Uudenvuodenjuoksussa Liedossa, jossa vauhti oli yllättävän hyvä huomioiden olosuhteet. Liukkaalla alustalla vauhti oli ainoastaan 4sek/km hitaampi kuin viime vuonna, vaikka ennen starttia pelkäsin eron olevan suurempi. Nyt huonolla tuntumalla pystyn lähes viime vuoden parhaaseen vauhtiin.
5.1.2013 olin ajamassa Uudessakaupungissa 300 km Röret Runt –kuntoajossa. Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja päivä kului tänäkin vuonna yllättävän nopeasti. Viime vuonna väsähdin 250 km jälkeen, mutta tänä vuonna energiat riittivät hyvin, eivätkä voimat huvenneet missään kohtaa. Myös varusteet toimivat todella hyvin. 10 tunnin ajon aikana Craftin pyörävaattet istuivat päällä hyvin eivätkä ne hiertäneet mistään kohtaa. Erityisesti eron huomasi pyörähousujen kohdalla. Tässäkin saattaa olla yksi selitys, minkä takia viime vuonna matka tuntui niin pitkältä.
Tämän pitkän pyöräharjoituksen jälkeen muut pyöräharjoitukset ovat kulkeneet todella hyvin. Jaksan ajaa pyörää kovemmilla sykkeillä ja raskaammilla vaihteilla. Voimantuotto meni tämän hyvän harjoituksen ansiosta hyvin eteenpäin.
Blogin ulkoasu on täydentynyt ja samalla sinne on tullut kalenteri-välilehti. Sieltä löytyy ensi kesän tärkeimmät kilpailut. Täydennän sitä lähempänä kilpailukautta ja laitan sinne myös harjoitusleirit.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti