lauantai 16. helmikuuta 2013

Hyviä harjoituksia flunssan jälkeen!

Tammikuun aikana sain tehtyä harjoitustunteja 11 enemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Vuosi lähti siis hyvin käyntiin ja harjoitukset ovat kulkeneet hyvin. Helmikuu alkoi sitten vähän erilaisissa merkeissä. Kovien harjoitusviikkojen jälkeen sairastuin kovaan flunssaan ja jouduin huilaamaan viikon verran. Nyt olen taas päässyt viikon verran harjoittelemaan ja saavuttanut tammikuun tason.

Flunssasta oli kuitenkin yksi suuri apu. Tämä viime vuoden Itävallan täydenmatkan jälkeen tehty päätös tiputtaa painoa kuusi kiloa tuli sairastelun aikana taas kilon verran lähemmäksi tavoitetta. Nyt painoa on tippunut 4,3 kg ja vaaka näyttää 68,2 kg. Vielä on matkaa tavoitteeseen 2,2 kg, mutta aikaakin on vielä kolme kuukautta. Kesällä on mukavampi juosta triathlonkilpailussa maraton, kun paino on 72,5 kg sijasta 66 kg. Tämän jo luulisi näkyvän ajassakin.

Uinnissa olen jatkanut samalla rytmillä syksystä asti. Tarkoituksena on ollut parantaa uintivauhtia määrän ja tekniikan kautta. Otin yhden uintikerran viikkoon lisää sekä päätin keskittyä tekniikkaan entistä enemmän. Syksyllä peruskelaaminen alkoi tuntua helpommalta, mutta testiuintien vauhdit eivät parantuneet. Tuntuma veteen oli kuitenkin selkeästi parempi. Nyt olen uinut kaksi kovaa harjoitusta viikkoon ja koittanut sitä kautta saada reippaaseen uintiin samaa helppoutta kuin kelausuintiinkin.

Vähitellen tämä kova harjoittelu on tuonut tulosta, sillä uin tänään 1500m testiuinnin kovempaa kuin koskaan ennen. Syksystä aika parani 50 sekuntia, joten ainakin nyt suunta on oikea. Uintitestin jälkeen kuvasimme tekniikkaa kilpailuvauhtisessa uinnissa. Tämä osoittautui pieneksi pettymykseksi, sillä tekniikka ei ole mennyt niin paljon eteenpäin kuin luulin. Jatkossa keskityn tekniikkaan ja koetan saada sitä kautta uintiin lisää vauhtia. Toivottavasti se auttaa ja kevättä kohti uinti paranee entisestään.

Juoksun kehittäminen talvikeleillä on ollut haastavaa. Kovien määrien kautta liukkailla keleillä tulee kaikenlaisia jalkavammoja. Viime vuoden penikka ja mortonin oireyhtymä aiheuttivat viiden viikon juoksutauon. Tänä vuonna olen keskittynyt kovempiin harjoituksiin ja kerännyt vähän vähemmän kilometrejä, jotta jalat pysyisivät kunnossa. Kovat harjoitukset ovat tuoneet tulosta, sillä olen pystynyt juoksemaan vetoharjoituksessa selkeästi paremmalla tekniikalla ja kovemmalla vauhdilla. Tästä esimerkkinä on tonnin vetoharjoitus, jossa olen pystynyt juoksemaan rennosti 3.20 vauhdilla viisi vetoa ja parhaimmillaan kuudes tonni on kulkenut 3.06. Tämä lupaa hyvää keväälle, sillä vauhtireserviä tuntuu olevan riittävästi ja se on nyt vielä lisääntynyt.

Turun Urheiluliiton triathlonjaoston nettisivut siirtyivät uudelle alustalle ja samassa saimme niihin uuden ilmeen. Kiitokset siitä Elinalle ja Maijalle! Toivottavasti tämä uudistus lisää tiedonkulkua ja samalla myös useammat uudet innokkaat triathlonistit löytävät meidän harjoitusten pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti