torstai 21. kesäkuuta 2012

Kovien harjoitusten ja Juhannustriathlonin kautta kohti Itävaltaa

Hyvinkään kilpailun jälkeen olen keskittynyt rentouden hakemiseen. Varsinkin uinnissa tästä on ollut selkeästi hyötyä, sillä uinti on lähtenyt kulkemaan paremmin. Rentouden löytäminen on vaatinut hartioiden rentouttamista ja tekniikkaan keskittymistä. Aikaisemmin yritin hakea vauhtia kovalla käsivedolla, minkä seurauksena voimaa kului melkoisesti hukkaan. Nyt pystyn rennolla uinnilla uimaan kovempaa kuin ennen kovalla yrittämisellä.
Viisi päivää viime kilpailun jälkeen tein täyden matkan valmistavana harjoituksena 63km tempoharjoituksen, jonka ajoin täyden matkan sykkeiden mukaisesti. Pyörä kulki todella rennosti ja yllätyinkin, että paransin aikaisempia tuloksia reilusti, vaikka ennen olin ajanut saman reitin täysillä. Tämä lupaa todella hyvää tuleviin kilpailuihin. Tässäkin harjoituksessa oli avainasemassa kunnon keskittyminen itse suoritukseen, jonka johdosta pystyin tekemään hyvän suorituksen. Vähintään valmistavissa harjoituksissa olen yrittänyt tehdä hyvän harjoituksen myös henkisellä puolella, sillä sitä koetellaan täydellä matkalla oikein kunnolla.
Sunnuntaina oli sitten vuorossa perinteinen pikamatkan Juhannustriathlon. Osallistujien vähyyden johdosta kilpailusta muodostui kovatasoinen seuran mestaruuskilpailu. Kilpailu lähti käyntiin todella hyvällä lähdöllä. Nyt sain heti alusta asti uinnin toimimaan erittäin hyvin ja pääsin hyvään porukkaan. Uimme Darbyn kanssa rintarinnan puolet matkasta, jonka jälkeen Darby sai tehtyä pienen eron. Pysyin kuitenkin hänen lähituntumassa ja vaihtoalueella huomasin, että muutkaan kärkimiehet eivät ole kaukana. Tosin Luoto, Goesch ja Lindholm olivat karanneet näkymättömiin. Heti pyörän alussa huomasin, että perjantainen tempo tuntui jaloissa. Yritin ajaa edellä meneviä kiinni, mutta heidän vauhti oli parempi ja jouduin tyytymään yksi ajamiseen. Juoksuosuudella en saanut aivan parasta vauhtia irti, mutta vauhti oli kuitenkin melko hyvä. Olen keskittynyt harjoituksissa selkeästi pidemmille matkoille, joten pikamatka tuntui vähän liian nopealta.
Olimme muuttaneet kilpailupaikan Littoisten Verkatehtaan tuntumaan, jossa kilpailureiteistä saatiin nopeat ja mieleenpainuvat. Kilpailujärjestelyt toimivat hienosti ja siitä täytyy antaa suuri kiitos kilpailun johtajina toimineille Mika Halmeelle ja Mika Luodolle. Toivottavasti ensi vuonna kilpailuun saadaan lisää osallistujia, sillä puitteet ja reitit isomman kilpailun järjestämiseksi ovat mitä parhaimmat.
Kilpailun tulokset löytyvät tästä.
Tässä kuvia kilpailusta:


                                         Kuva: Pekka Stenholm
                                         
                                                      Kuva: Pekka Stenholm

Nyt on edessä viimeiset harjoitukset ennen Itävallan täyttä matkaa. Kaikki vaikuttaa olevan kunnossa, joten odotan mielenkiinnolla kilpailupäivää. Viimeiset päivät ennen kilpailua keskityn huolellisesti kilpailuun, jotta jaksaisin puristaa hyvän suorituksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti