perjantai 8. kesäkuuta 2012

Keväästä kesän kilpailukauden avaukseen!


Tämän vuoden kilpailukauteen on valmistauduttu huolellisesti. Harjoitustunteja on kertynyt viime vuotta merkittävästi enemmän ja harjoituskauteen mahtui myös puolentoista viikon leiri Espanjan Calellassa. Leirillä haettiin kilpailuvauhtia kesän kilpailuihin ja se vaikutti tuovan tulosta ainakin kovissa harjoituksissa. Motivaatiota on tuonut myös yhteistyön alkaminen Craftin ja Suunnon kanssa.
Kilpailukausi tuli avattua tänä vuonna Mallorcan puolimatkalla. Kilpailu lähti hyvin käyntiin normaalilla uinnilla ja ensimmäiset 30 km pyörästä kulki todella hyvin. Ylämäessä ei ollut mitään ongelmia ja sain kiinni edessä olevia kilpailijoita. Lähes ylämäen päällä alkoivat kuitenkin ongelmat. Poljin tuli kierteineen ulos kammesta ja kilpailu oli jäädä siinä vaiheessa kesken. Espanjalaiset saivat kuitenkin polkimen takaisin kiinni ja pääsin jatkamaan kilpailua. Tämän jälkeen ajoin seuraavat 60 km todella kovaa, mikä kostautui juoksuosuudella. Jalat olivat juoksussa todella raskaat, mutta onneksi pystyin kuitenkin juoksemaan viimeiset 7 km normaalia 4.00/km vauhtia, joten kilpailusta jäi loppujen lopuksi hyvä mieli. Käytin kilpailussa Craftin kilpailuasua. Asu toimi hyvin pyöräilyssä ja myös juoksuosuudella asu istui todella hyvin.

Tässä on muutamia kuvia Mallorcan kilpailusta:
Mallorcan kilpailun jälkeen harjoitukset ovat jatkuneet täydellä teholla. Tehot ja määrät ovat olleet todella kovia, mikä on tehnyt harjoittelusta hieman raskasta. Mallorcan kilpailun pettymystä lievitti kaksi viikkoa sitten tehty 3+1 –harjoitus, jossa ajettiin pyörällä 3 tuntia ja juostiin tunti. Tämä harjoitus meni viime vuotta selkeästi paremmin, joten kunto näyttää kuitenkin olevan kohdallaan. Erityisesti juoksu tuntui helpolta pyörän jälkeen, kun taas Mallorcalla se oli alussa täyttä tuskaa. Harjoituksessa sattui olemaan +20 astetta, joten samalla päästiin tottumaan hieman kesäolosuhteisiin.
Kilpailukausi jatkuu seuraavaksi Hyvinkäällä varttimatkan merkeissä. Siellä saa taas kokeilla, miten kevään kova harjoittelu on toiminut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti