sunnuntai 18. toukokuuta 2014

SM Duathlon ja juoksukilpailuja


Kanarian treenileirin jälkeen on tullut harjoiteltua todella hyvin. Olen tehnyt edelleen kolme kovaa harjoitusta viikkoon, joten kroppa on ollut koko ajan kovalla koetuksella. Kilpailut ovat olleet kovia harjoituksia, joten niihin ei ole sen enempää passailtua. Juoksuvauhti on noussut todella hyvin, mistä on esimerkkinä Maskussa juostu 10km kilpailu aikaan 36.52. Pari viikkoa tämän jälkeen juoksin Aurajoen Yöjuoksussa 10km 35.11. Aika jäi harmittavasti 11 sekuntia 35minuutin alituksesta, mutta olin silti juoksuun tyytyväinen. Takana oli silloinkin kova treenijakso.

Sama mättäminen jatkui. Lopulta ilmat lämpenivät sen verran, joten oli mahdollista tehdä pyörällä kovia harjoituksia. Ajoin Ilmarisissa 2x10km temmon. Ensimmäinen veto oli vk-alueella 15.45 ja toinen täysillä 15.30. Petyin pyörävauhtiin todella paljon, joten se antoi lisäyritystä treeneihin. Seuraavana viikonloppuna oli SM-maastot, jossa kävin kokeilemassa viimevuotiseen tapaan juoksuvauhtia. Nyt reitti oli sen verran haastavampi, joten huonolla juoksutekniikalla matka oli aika tuskallista. Kierrokset olivat kuitenkin tasaisia, joten olin melko tyytyväinen juoksuun.

Tällä viikolla oli vuorossa 31km tempoajo, jossa sain sentään hieman paremman menon pyörään. Vaikka viikonloppuna oli vuorossa ensimmäinen kilpailu, ei siihen ollut tarkoitus sen enempää passata. Ennen sunnuntain kilpailua oli takana jo kolme kovaa tehollista harjoitusta. Kroppa ei siis ollut mitenkään palautunut, kun suuntasimme kohti Seinäjokea. Luotin juoksuvauhtiin, mutta pyörävauhti oli hieman arveluttava, sillä pyörä ei ollut kulkenut toivotulla tavalla.

SM-Duathlon 18.5.2014
                                  Urheiluliittolaiset valmiina kilpailuun.

Kilpailuinfossa koettiin ensimmäinen hämmennys, kun infon aluksi alettiin ihmettelemään onko kilpailu peesikielto- vai peesikilpailu. Tämä johtui kilpailutietojen vajavaisuudesta, mutta onneksi kilpailu päädyttiin pitämään peesikieltokilpailuna, kuten se oli tarkoitus pitääkin. Reitti oli täsmälleen sama kuin viime vuonnakin.

Alussa monella vauhti oli melko reipasta, mutta onneksi meno hieman rauhoittui ensimmäisen kilometrin jälkeen.                                           

Ensimmäinen juoksu lähti hyvin liikkeelle. Tosin jalat tuntuivat melko veltoilta ja voimakas meno puuttui kokonaan. Vauhti oli kuitenkin hyvä, sillä molemmat kierrokset olivat tasaisia keskivauhdin ollessa 3.40/km. Koko juoksun ajan minun ja Artun (Saarinen) vetäessä ryhmää oli takana noin 10 juoksijaa, joten ei ollut mitään syytä kokeilla irtiottoa. Pelkäsin pyörässä saman ryhmän pysyvän koossa, jolloin ratkaisut olisi tehtävä vasta viimeisellä vitosella.

Feltin DA3 kulki hienosti Zippin levyllä ja 808:lla varustettuna. Tuuli oli melko rauhallinen, joten tämä etukiekko oli hyvä valinta.

Pyörä lähti hienosti liikkeelle, vaikka jalat olivat olleet juoksussa oudon tuntuiset. Ajoin ensimmäisen suoran 45-47 km/h ja sain takana olleen porukan hajalle. Tämä riitti minulle. Mutta vastatuuliosuudella jalkoihin palasi sama voimattomuuden tunne. En jaksanut pyörittää kunnolla ja jouduin puhaltelemaan 15 km. Toinen kierros kulki kuitenkin selkeästi kovempaa ja sain edellä meneviä selkeästi kiinni. Pyörän keskinopeus oli 39,5 km/h. Siihen ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, sillä tällä treenikuormalla en olisi uskonut pääseväni lähellekään tuota vauhtia.

Juoksuasento ja hyvä juoksufiilis säilyi loppuun saakka. Oli mahtavaa kisata aurinkoisessa kelissä.

Passasin pyörässä toiseen juoksuun. Silti jalat olivat ensimmäisen 1,5km väsyneet ja vauhti oli onnetonta. Asfalttiosuudella sain kuitenkin juoksun taas kulkemaan ja vauhti palasi 3.35/km-vauhtiin. Loppumatkan se pyöri 3.35-3.45/km välissä. Kova loppu ei siltikään riittänyt, vaan nyt oli tyytyminen 6. sijaan.

Kilpailussa oli hienoa seurailla muiden urheiluliittolaisten kisaamista. Lopputuloksena oli todella hieno mitalisaalis. Onnittelut Marialle, Sarille, Roosa-Marialle, Janinalle ja Jesselle mitaleista. Oli taas upeaa olla isolla porukalla kilpailemassa ja näyttämässä, että yhdessä harjoittelemisessa on voimaa!

Kilpailu oli hieno kauden avaus. Tämä antoi todella hyvää luottamusta tekemiseen. Nyt seuraavat kaksi viikkoa tulee treenattua vielä samalla tavalla. Eli vedettyä kroppa taas aivan limiitille. Vasta sen jälkeen aletaan keventää ja katsotaan, miten kauden seuraavat kilpailut kulkevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti